Sunday, July 28, 2013

Viljandi Folk

This Friday and Saturday I had the pleasure of visiting Kerti and Kerttu in wonderful Viljandi. A huge festival Viljandi Folk took place - dedicated to folk and traditional music. It's one of the biggest events of this kind in the whole Baltics and about 20 years old. So yeah, it's a big thing here! And this was my first time visiting it, which turned out to be a huge blast!
//
Sel reedel ja laupäeval külastasin Kertit ja Kerttut suurepärases Viljandi linnas ning muidugi sooritasin ka oma esimese folgikülastuse ära. Muljed on üdini positiivsed ja pildimaterjaliga üritan osa sellest ka edasi anda!

DSC_0132
Hullud, hahah
DSC_0135
Turbanitega tüübid müüsid vasakul istuvale härrale mingeid kahtlaseid sigareid, mispeale puu all pesitsev turvafirma-proua närvi läks ja läks kohe turbaneid laiali ajama. Sigarit pahviv härra muidugi tundis muret, et "kas ma nüüd suitsetan narkomaani? Ma ei tunne oma jalgu!" ning võttis seepeale veel paar mahvi. Turvaproua muutus jõle asjalikuks, esitas sadatuhat asjakohast küsimust, konfiskeeris kogu kahltase tubaka ning juhatas.... noo, kui aus olla, siis pigem alkoholijoobe tunnustega mehe kuskile eemale istuma ning jagas õpetusi, kuidas edasi olla. Täitsa lõbus oli jälgida seda kino.
DSC_0136
Kodused jäätised, mida oli muuseas pakkuda ka kilumaitselisena. Kahjuks ma sain seda alles peale jäätiseostu teada, muidu oleks raudselt selle kilujätsi ära proovinud! (jaja, kirtsutage nina, aga kes teab... ehk on isegi hea?)
DSC_0137
DSC_0143
DSC_0161
DSC_0164
DSC_0168
DSC_0170
DSC_0171
Lava on vallutanud Gjangstad!
DSC_0175
DSC_0179
DSC_0182
DSC_0183
Kerttu: "Tee kirikust pilti!"
Jess boss! 
DSC_0185
Käisime ka ülivahvas Rohelise Maja Kohvikus maiustamas, kus muuseas nägime proua Ilvest öko-nänni kokku ostmas ja härra Ilvest midagi kohvikuaias mekkimas. Meie otsustasime paari tordiviilu proovida (vasakul pähklitort ja paremal tiramisu tort). Ja kui menüüd on jäätis, siis ma unustan kõik muu ehk siis proovisin La Muu kohvi-, mango- ja rabarberimaitselised jäätised ka ära (ehk siis kõik see, mis fotol fookuset välja jätsin... suurima avaga pildistamine pole parima avaga pildistamine... nüüd te ei näegi seda mõnusat mustika ja punase sõstra garneeringut, mida kohvikumüüja kuhjaga peale puistas).
DSC_0187
DSC_0192
Seejärel läksime Kerttu juurde, kus Kerttu ema meile süüa ja oma legendaarseid viineripirukaid pakkus (Kerti vaimustunud näoilme avaldas vist suurimat tunnustust viineripirukatele, mis siin maailmas üldse võimalik :D), sättisime end ning läksime taas folkima. Nägime ära Nikns Suns'i ja Svjata Vatra - mõlemad kohutavalt lahedad! - ning üritasime ka hiinlasest parmupilli mängijat kuulama minna, aga paraku oli see kontserdipaik nii täis, et hilinejatel jäi üle vaid nõutult sissepääsu ääres jalalt jalale tammuda. Peale Viljandi tänavatel seiklemisi jõudsime Koidu seltsimajja (Tallinnast tooks paralleele omaaegse Polymeriga... sekka natuke Telliskivi ja Kultuurikatelt... äge koht!), kus toimus Bassi Missa jaaaaaa ühesõnaga oli täitsa asjalik üritus!
DSC_0194
Järgmisel päeval viis Kerttu mind Viljandiga lähemalt tutvuma.
DSC_0200
Ehk siis uudistasime pargis kunsti. Ja nägin igasuguseid vahvad kohti - veetornid, muuseumid ja kummitavad majad.
DSC_0203
Toimus ka vanade raamatute täika ning minus tärkas täielik nohik, niisiis pidin kõike põhjalikult uudistama (ja seal oli põnevaid leide!)
DSC_0207
DSC_0208
DSC_0213
DSC_0214
Told ya - so much old gold
DSC_0215
  Folk ülendab meeleolu ja toob igasuguseid transpordivahendeid tänavatele
DSC_0219
DSC_0220
 DSC_0222
DSC_0224
DSC_0227
Laupäeval toimus Koidu seltsimaja hoovis Homeless Couture'i kirbuturg
DSC_0228
Tähelepanu lahedale Macgyveriga riidekotile. Soetasin samast lauakesest endalegi ühe spot on riidekoti.
DSC_0229
DJ pult oli ka püsti pandud, et hoolitseda hea meeleolu eest. Ja tegelikult sai burksi ka osta.
DSC_0230

Hoiatasin ju kohe alguses, et muljeid on palju!

Pühapäevaste argimurede hulka kuulub aga rannas punaseks päevitunud nina... ainus osa mu kehast, mis täna 'päevituda' oskas, mis siis, et korralikult rannas bikiinides olin. Paistab, et pean näo jaoks eraldi SPF 30'ga kreemi taas lagedale tooma.


1 comment

caizi said...

Käisin ka sel aastal esimest korda folgil - jäin üli rahule :)

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.