Tuesday, October 8, 2013

After the Holidays

DSC_0001-tile
Esimene koolipäev peale vaheaega. Sellele järgnes kodutööde laviin ja tõdemus, et oleksin niisama olesklemise asemel pisut rohkem koolitöid saanud teha.
Kardetud taifuun ei olnudki nii hull, lihtsalt sadas pisut rohkem vihma. Ei midagi erilist. 
Leidsin Shiseidole kuuluva firma Tsubaki šampoonid ning kuna mõiste 'Asian hair' on üsna positiivse kõlaga, siis hoian pöidlaid pihus ja ootan järgmist pesukorda ning mingitsorti imet. Üleüldse on põnev Aasia ilutoodetega katsetada, kunagi ei või aimata, mis kummalisi ja naljakaid tooteid poest leida võib. Oskan juba näiteks nahka valgendavaid tooteid ära tunda ja eos vältida. Lisaks on must try nimekirjas on korea looduskosmeetika firmalt Innisfree, mis paistab olevat korea mõistes nagu meie oma kodumaine JOIK. Ainult et nad pakuvad igasuguseid ehtsate vulkaaniliste mineraalidega kreeme ja punase veini maske, ehk minu jaoks täiesti ennekuulmatud asjad.
Paistab, et olen ka mingi pisiku külge saanud. Jah, troopilises kliimas. Kurk on kähe ja vahel tulevad rändom köhahood peale, nii et keedan heaga oma imelist sidruni-ingveri teed ja lutsutan Neoangiini tablette (aitähh, emps!).
//
First day of school after holidays. It was followed by a massive amount of homework and a sad realization I could have done more schoolwork instead of my usual procrastination.
The dreaded typhoon wasn't so bad at all. Just a bit of heavy rain, nothing extraordinary though.
Found these Tsubaki shampoos, which acutally is a series of hair products from Shiseido. Since the term 'Asian hair' has a really positive meaning to it, I just can't wait for the next time I wash my hair and see some sort of a miracle to happen with my hair. All in all, it's really fun to experiment with Asian beauty products, you never know which weird and crazy things you may find from the store. I already reckognize products which bleach the skin and am able to avoid them. I also added a Korean brand Innisfree on my 'must-try' list, which offers a nice variety of natural cosmetics. And by natural I mean really cool stuff with volcanic minerals or red wine face masks.
I think I've also caught a slight cold. Yes, in the goddamn tropics. My throat is sore and I have these random cough attacks, so I have a good reason to make lots of this superwonderful ginger-lemon tea and abuse my Neoangins (thanks, mom!). 

West Yan'an
West Yan'an
West Yan'an
West Yan'an

Internetiavarustes ringi surfates avastasin, et campuse läheduses on kuulus toidutänav, mis asub Ding Xi Road'il. Läksin õhinaga siis seda toidutänavat uudistama ja ootused olid üsna kõrged ("Shanghai parim food street" ilmselgelt krutib taseme kõrgele). Muidugi ma vaatasin juhiseid jõle täpselt väga lohakalt ja läksin Ding Xi Road'ile, mis viib Zhongshan Park'i poole, aga oleksin pidanud liikuma vastassuunas Xinhua Road'i suunas. Siin on tänavad nii pikad, et sel on suur tähtsus, kumma tänava suunas liikuda (aadresse loetaksegi niimoodi, et Anfu Road, mis asub Wukang Road'i läheduses või Changle Road, mis on Xiangyang Nan Road'i juures). Sain oma prohmakale pihta küll, aga keeldusin from the wrong side of Dingxi'ilt tühjade kätega koju minna ning astusin mingisse snäkkide poodi sisse, kust leidsin midagi, mis meenutas pisikesi eraldi pakendatud müslibatoonikesi, mida kaalu põhjal osta sai. Ostsin paar tükki ning otsustasin tagasiteel nendega maiustada, sellised ilusad olid ka, nagu õhitud riis, kaetud mee ja seemnetega... Aga süües jäi mind mingi imelik maitse kummitama. Proovisin teist sorti ka, millel paistsid rosinad peal olevat ning pidin tõdema, et väga kummalised rosinad ikka, nii maitsetud (tänaval oli pime ning ma jälgisin rohkem teed, kui oma batoonikest). Lõpuks jäin tänavavalgusti all seisma ja panin oma hieroglüüfide lugemise skillz'id proovile ja no mis selgus... Et esimese batoonikese kummaline maitse oli tingitud sellest, et see batoon oli sibulamaitsega, nagu pakendilt selgus. Oih (mesi ja sibul on veider kombo). Ja see rosinabatoonike... hahahaha, see tume kogum batoonikese peal polnud rosinad, vaid - wait for it - kuivatatud vetikad! Hahahah, ma ei suuda senini uskuda, et sõin selle batoonikese ära ja ei suutnud eristada rosinaid vetikatest ("küll need hiina rosinad on maitsetud"). Seekord siis jälle mesi ja vetikad kombo.
Polnud kõige hullem, aga enam ilmselt ei ostaks, haha.
//
Went to look for the famous Ding Xi Road food street, but I made a turn to the wrong side of Ding Xi Road. Altough I realized my mistake soon, I refused to go home empty handed and bought some packaged sweets, which looked like granola bars to me, you know, rice puffs with some honey and seeds, some of them seemed to have raisins. As I started munching on one of them, I couldn't help noticing it had a strange taste to it. The one with raisins seemed also funny. Finally I stopped and put my  hanzi reading skillz on try. Well, turns out the first granola bar was onion flavoured. Oops (honey and onions is really an unexpected combo). And the bar with raisins... hahah, the thing which looked like raisins, was - wait for it - dried seaweed! Mind you, it was dark and I wasn't really observing thoroughlly the bar I was snacking on, but I'm still surprised I didn't figure out those weren't raisins ("damn, these Chinese raisins really lack any kind of taste"). So now I got the honey and seaweed combo.
Well, it wasn't that bad of an experience, but I'm probably not gonna try those things any time soon, haha.

No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.