Friday, May 16, 2014

Green & Safe

 Haim - Hold Me (Fleetwood Mac Cover)

Üks koht, mida olen juba tükk aega eemalt imetlenud oli Green & Safe restoran, bistroo ja pood, kus pakutakse orgaanilist toitu. Eile otsustasime lõpuks, et aitab juba sellest "kunagi läheme" mõttest ja lihtsalt astusime sisse... ning otsekohe olime võlutud salatiletist, kus oli saadaval niiiiii palju head ja paremat! Lisaks tiirutasime üsna pikalt otsustusvõimetutena pagariletis ja imetlesime täistera kakukesi ja koogikesi... Oh, miks ma küll nii lihtsalt vaimustun ilusalt eksponeeritud toidust?
Lõpuks valisin grillitud köögivilja salati ja sinna juurde orgaanilised lõheviilud ning kõrvale näksasin speltakuklit ja üks on kindel - see polnud meie viimane kord seal!
Täna hommikul, peale hommikujooksu, rakendasin oma lihaseid aga kookospähkli avamiseks. Siin on igas smuutibaaris müügil noored kookospähklid, mille sisse torgatakse kõrreke ja nii saab siis kookosvett juua. Järgi jääb muidugi pirakas pähkel, mida ära visata oleks täielik raiskamine, olgugi, et selle avamine on paras peavalu. Täna proovisin pisut teistsugust meetodit ja koorisin paksu pehme ümbrise pealt ära, nii et järgi jäi pähklikest (nagu Eestis müüdavatel kookospähklitel võib näha) ja seda vastu seina kõksates sain korraliku prao pähklisse tekitatud. Õnneks mu flatmate läks reisile, vastasel juhul ma ei tea, mismoodi ma selle avanud oleks haha! Igatahes - noore kookospähkli viljaliha ei ole nii rammus, kui vana pähkli viljaliha, seega on see superhea vahepala, mida lusikaga pähklikoorest uuristada (+all the health benefits!).
//
There was thins one place I dreamt of visiting for a while now - the Green & Safe restaurant, bistro and shop that offers organic food. Yesterday we finally decided it's enough of this "some day one day" type of thinking and we should just go... and as soon as we stepped in, we were totally in love with the salad bar and the baked goodies shelves! Oh why do I get so easilly excited about food that's been nicely put on display?
I chose the grilled vegetable salad with organic salmon slices and this awesome speltabun and it's 100% this wasn't our last time there!
Oh, and this morning I managed to open up a young coconut by smashing it against the wall. Thank god my flatmate is away travelling, otherwise I'm not sure how I would have opened the damn thing!


DSC_0417
DSC_0416
DSC_0419
DSC_0426

No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.