Friday, October 31, 2014

Health Store Haul

Kui kõik tooted korraga otsa saavad, this happens.
Eriti vahva on see, et öko-toidu ja kosmeetika pood Helsam asub nüüd otse mu kõrvalmajas.


Osad tooted on ostetud mõned nädalad varem, aga tutvustaks siiski oma iluarsenali. Ka ei kasuta ma üdini öko-šmöko tooteid, mu meigikotti on läbi aegade igasugust manti kogunenud, aga eks ma ikka üritan end parandada ja uusi tooteid asenduseks ostes rõhuda kvaliteedile.



1. Riitsinusõli
Väga tiheda konsistensiga õli, tuntud ka kastoorõli nime all, mida juustepesule eelneval õhtul peanahale 10 minuti jooksul masseerin. Riitsinusõli on antibakteriaalse toimega, seega annab see peanahale leevendust. Õlis sisalduv vitamiin E ning mineraalid teevad samuti nahale ja juuksejuurtele head, nii et sel on ka juustekasvu soodustav toime. Järgmisel päeval lihtsalt pesta tavalisel moel šampooniga pead ning juuksed jäävad mõnusalt siidiseks. Ka on hea mõte seda kanda õrnalt silmalaugudele, ripsmepiiri juurde, et soodustada ripsmete kasvu (ja maseerin seda ka kulmudele, sisimas lootes, et kunagi on mul Bambi Norwood'i kulmud).

2. Külmpressitud kookosõli
Kookosõli on terve universumi parim asi ja ma olen tõeline fangirl! Seda saab kasutada absoluutselt kõige jaoks! Toitev juuksemask juusteotstele - jep! Mõnusalt lõhnav kehakreem või massaažiõli - jep! Kookide küpsetamiseks, millegi praadimiseks, leivamäärdeks - põhimõtteliselt kõikidesse toitudesse võid või margariini asendama sobib. Oil pulling'ut olen ka proovinud (~20 minutit suus kuristada, mõjub hästi hammastele, igemetele, seedimisele jne), but that ain't my thing, kuna ma olen liiga kannatamatu. Kookosõli on jumalik.

3. Chia seemned
"Chia seemned sisaldavad suures koguses omega-3 rasvhappeid, antioksüdante, k.a. kvertsetiini, kiudaineid, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, rauda ja boori." (allikas) Kuna ma vitamiine eraldi hetkel ei söö, siis kõlab nagu jackpot. See oli mu esimene kord neid proovida, lasin neil pool tunnikest sojapiimas liguneda ja ossaraks, nii laheda konsistentsiga puding tuli! Mul on juba põnevaid mõtteid, kuidas neid seemneid oma toitudes edaspidi kasutada...

4. Pukka teed
Meie looduspoekeses saab neid üksikute pakkide kaupa osta ja kuna ma ei viisi ühte sorti pikalt juua, siis on see täitsa mõnus lahendus. Valisin vürtsikamaid chai tee sorte ja ka puhastava toimega taimeteesid. Lisaks sain väikese nisurohu pulbrit sisaldava pakikese, millele peaks vett lisama ja sellest siis tuleb nisurohu shot. Seda pole veel proovinud, aga tundub huvitav,

5. Urtekram'i orgaaniline roosiseep
Hands down kõige lahedam Taani firma. Selle brändi alt võib leida öko toite (pähklid, müslid, pasta, konservid, kuivained) kui ka väga head öko kosmeetikat. Selle seebi ainsateks koostisosadeks on taimeõli, roosiõli ja -ekstrakt ja mandliõli. That's it. Võta nüüd tavaline seep enda ette ja loe, millest see koosneb. Mina jäin näiteks mõttesse, et mis asjad need küll on ja miks ma seda sodi endale nahale määrin. Nahk on meie keha kõige suurim organ, let's take better care of it.

6. Dr. Scheller'i granaatõuna näovesi
Mõnusa värskendava toimega puhastav näovesi. Lõhn on taevalik ja jätab naha täpselt parajaks - ei liiga kuiv ega liiga rasune. 

7. Madara toitev šampoon
Meie Läti naabrid on oma Madara kosmeetikabrändi osavalt turundanud ning see on jõudnud Skandinaavia poelettidele (ja on vaat et kallimas hinnaklassis, kui taani või saksa analoogne kraam! Vot see on edulugu!). Igatahes, selleni ma pole veel jõudnud, kuna proovin oma taani väiketootja šampooniga ühele poole saada, aga mul on kõrged ootused, kuna läti flatmate on korraliku promo Madarale teinud.

8. Urtekram'i õunaäädikas
Õunaäädikas on samuti väga mitmeotstarbeline toode ja seda ka väljaspool köögimaailma ning kokkamist. Mul oli ikka kombeks hommikuti seda klaasi veega segatuna juua, kuna see mõjub hästi seedimisele. Samuti on see väga hea toode nahahoolduseks, eriti kui vahel on suuremat sorti vinnidepuhang - õunaäädikas to the rescue! Ehk siis õunaäädikaga niisutatud vatiga problemaatilisi kohti tupsutades peaks suht kiiresti olukorra paranemist nägema. 

2 comments

E said...

Tegin oil pullingut mingi aeg päris tublisti külmpressitud kookosõliga, mitu nädalat jutti, kuid tüdinesin peagi, sest ei osanud mingit muutust märgata ja tundus raiskamisena. Samas kuidas seda nüüd kindlaks teha, et hambad/igemed on paremas korras? Ma ei teagi, kas see on siis kuidagi tõestatud, et aitab või peab lihtsalt uskuma..

Chia seemneid panen tavaliselt smuuti sisse, mõnusad :)

Kriss said...

Ma proovisin paar korda oil pullingut, aga eks mul endal polnud ka suurt kannatust seda õli suus pikalt solgutada. Artikleid ja arvamusi sel teemal on seinast seina, osad väidavad, et on märganud muutusi paremuse suunas, kuigi suurem osa uuringuid vist ei kinnitanud mingit erilist toimet. Kuidas kellelegi, i guess :P Mu flatmate käib igal hommikul õlist punnis suuga ringi ja talle vist väga meeldib see protseduur :D
Mõtlesin ise ka chiat lisada smuutidele, et sellist a la puuviljapudingut saada. Kookospiimas leotades saab ka ülihea desserdi :3

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.