Saturday, October 27, 2012

Halloween weekend

The Bloody Beetroots - Chronicles of a Fallen Love (feat. Greta Svabo Bech) 
   

 Kolmapäeval on üks mu lemmikuimaid päevi aastas - Halloween! 
Olgugi, et tegemist pole Eesti mõistes üleüldse mingi pühaga, siis minus tekitas Halloween juba koolieelikuna elevust. Ilmselt peitub põhjus rohketes Ameerika päritolu filmides, sarjades ja multikates, mida väiksena wayyyy too much vaatasin ning mille kaudu üldse sellisest pühast midagi teada sain. "Simpsons Treehouse of Horror", "Hocus Pocus", "The Addams Family", suurem osa Tim Burtoni loomingust ning rohkelt muudki - see kõik on minust kujundanud Halloweeni fänni. No ja eks oma roll on ka sellel, et Eestis seda suurt ei tähistata, nii et see kättesaamatus muutis selle püha kordades põnevamaks (oletame, et elad kohas, kus ei tähistata jõule - täiesti võimalik, et nähes teiste traditsioone ja kõike muud jõuludega kaasnevat soovid vähemalt korra neid ise tähistada).
Kusjuures ei maksa mõelda, et tegemist on puhtalt Ühendriikide pühaga - Halloweeni juured pärinevad Euroopa paganlikest rituaalidest (yes, I've done some research), seega uskuge või mitte, aga need pidustused on meile tegelikult täitsa omased.
//
It's Halloween on Wednesday - one of my favourite days during the year!
I guess I just love that holiday since I've seen too many movies and series from the States when I was younger and I've always been deprived of celebrating the holiday myself, since they don't celebrate it at all in Estonia. Though it's roots date back to old European paganist rituals, so actually it should not be considered only an "American Holiday" .
 Dekoreerisime natuke korterit, hankisime mini-kõrvitsa ning muidgui - kostüümid!
Kerti esimene Halloween, haha :D
//
We decorated our apartment, bought a mini-pumpkin and of course - costumes!
Kerti's first Halloween, haha :D


 
Terve õhtu anusin mõttes oma seelikut, et see keset pidu laiali ei laguneks. Valmistasin selle kolmest JYSK'ist hangitud kõige odavamatest kardinatest, traageldasin üsnagi kohmakalt kõik kokku ning materjali jäi ka looriks üle. Projekti võib kuulutada õnnestunuks, sest seelik ja loor jõudsid ühes tükis tagasi koju, miskit katki ei kärisenud ja inimesed said aru ka, mida endast kujutama pean.
//
I was keeping my fingers crossed that the skirt would actually last throughout the whole night. I made it out of three curtains, the cheapest ones from JYSK. Sewed them together by hand (quality work for sure) and there was material left for a veil also. I guess this project was successful, since both the skirt and the veil made it back home in one piece, nothing ripped and people actually understood, what my costume was.

 Kaamera taimerirežiimis - fokuseerimas kõige rändomimaid objekte.
//
Oh, so camera is on timermode - focus on all the most random obejcts!
 Kristianake tuli ka meie kostüümidele kaasa elama :)
//
Kristiana came over aswell :)


 Le pumpkin - ilmselt saab varsti nuga.
//
Le pumpkin, probably getting stabbed later on.


Ja midagi sügisest tänaselt jalutuskäigult :)
//
Aaand something autumnish from today's walkabout :)

No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.