Monday, August 31, 2015

Beijing, I've arrived!

I can't believe it, I'm back in China!
The whole trip went really smoothly, no problems whatsoever, which is surprising. But then again, I've had some pretty good travel karma throughout this year, so I guess it makes sense. Or maybe I'm just such an experienced traveler by now.
//
Ma ei suuda seda uskuda, aga ma olen tagasi Hiinas!
Kogu reis möödus viperusteta, mis on pisut üllatav. Samas, mul on sel aastal üllatavalt hea reisikarma olnud, seega on ehk isegi arusaadav. Või olen ma aastatega vilunuks reisijaks muutunud.




Anyways, I went through Istanbul, where I had an approx. 6 hour stopover. Huh, the airport there is huge. And thus, confusing and really crowded and not the cleanest. I mean, I saw cockroaches running around at a Starbucks there. And no free wifi. Thumbs down, Istanbul, thumbs down.
//
Igatahes läksin seekord läbi Istanbuli, kus pidin ca. 6 tundi ootama. Huh, sealne lennujaam on meeletult suur. Ja seega ka segadusseajav, rahvarohke ning ehk mitte kõige puhtam. Näiteks Starbucksis siblisid prussakad ringi. Ja tasuta wifit on ka võimatu leida. Miinuspunktid, Istanbul, miinuspunktid.


Hours later, after a really pleasant flight with Turkish Airlines, I made it to Beijing airport. Once again, it's huge! There's actually a train that takes you from one terminal to another, never seen anything like that. I got my baggage (nothing was broken this time!) and decided I'm adventurous enough to take a shuttle bus instead of the taxi. Took us like an hour to get to the Haidian district from the airport and let me tell you - Beijing is huge. And so different from Shanghai. I haven't realleyhad the chance to explore the city yet, but by the looks of it, the one word to describe Beijing is - HUGE. The buildings, the distances, the bridges, the roads, the crossings, everything is just HUGE. Shanghai seemed more compact and cozy, whereas Beijing just goes on and on and on. And there's billions of bikes.
//
Tunde hiljem, peale üsna meeldivat lendu Turkish Airlines'iga, jõudsin Pekingi lennujaama. Taaskord, see on hiiglaslik! Terminalide vahel on lausa oma tramm või rongi moodi asjandus, mis inimesi siis ühest kohast teise toimetab. Sain oma pagasi (mõlemad kohvrid ja mõlemad olid täiesti terved seekord!) ning otsustasin, et las see takso olla, liiga lihtne, ning hüppasin lennujaama shuttle bus'ile. Sõitsime Haidian'i piirkonda umbes tund aega ja selle ajaga sain aru, et parim sõna iseloomustamaks Pekingit on hiiglaslik. Shanghaiga võrreldes ikka täiesti teine linn, isegi kui seni pole väga aega olnud ringi uudistada. Hooned, vahemaad, sillad, teed, ristmikud, kõik on lihtsalt HIIGLASLIK. Shanghai oli jällegi rohkem kompaktne ja hubane, kuid Peking lihtsalt tundub lõpmatuseni jätkuvat. Ning siin on lihtsalt miljoneid jalgrattaid ringi liikumas. 
By now I've met my International classmates - most of them are, of course, Danish, but there's also some students from Italy, Australia, Germany, Finland, Croatia and so. Haven't met the Chinese classmates yet tho. 
And we've done a ton of things during these three days, but I'll try to tell more in the upcoming posts!
//
Nüüdseks olen kohtunud oma rahvusvaheliste klassikaaslastega - enamus on, nagu arvata võib, taanlased. Kuid on ka inimesi Itaaliast, Austraaliast, Saksamaalt, Soomest, Horvaatiast jne. Hiina klassikaaslastega pole veel kohtunud.
Oleme teinud miljoneid asju ka praeguse seisuga, aga ma katsun kõike kronoloogilises järjekorras rääkida ning kõigest põnevast kuuleb järgnevates postitustes!

No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.