Friday, September 4, 2015

Beijing life so far...

First things first - my access to the interwebz has been limited because of the huge parade in Beijing (taking place right NOW) and, more in general, the lack of good connection in the dorms. But seems like it's getting better now, so it's the perfect time to do a re-cap of what's been happening in this part of the world!
//
Alustuseks - seni on ligipääs netile üsna limiteeritud olnud, peamiselt suure paraadi tõttu Pekingis (mis just kirjutamise hetkel aset leiab) ja, üldisemalt rääkides, ühikate wifi on pea olematu leviga. Siiski, paistab, et asi liigub paremuse poole ja just nüüd on õige aeg teha kokkuvõte kõigest sellest, mis siinpool maakera on aset leidnud!

Me, Anne, one of the school guards, Emil and Cecilie - my team mates for the photo competition.
//
Mina, Anne, üks koolivalvuritest, Emil ja Cecilie - fotovõistluse tiim!





There was a photo competition on Saturday, where we had to go to various places around Beijing and take photos according to the assignments. So we've been to the Olympic Stadium (the one by Ai Weiwei), Wangfujing street and the Silk Market. We ended our tour in the Beixinqiao area, where we wandered between hutongs and got dinner at a Xinjiang place (naan bread, I missed you!). We also had a chat with some old Beijing men, but the dialect is really hard to understand, so it wasn't a very deep convo haha. Oh, and I also bought a selfie stick, judge if you want to.
The photo above won in the category for "The Essence of Beijing" yay!
//
Laupäeval oli meil fotovõistlus, kus pidime Pekingis teatud punktides fotoülesandeid täitma. Käisime Olümpia staadioni juures (seesama Ai Weiwei disainitud "linnupesa"), Wangfujingi tänaval ja Siiditurul. Lõpetasime oma retke Beixinqiao piirkonnas, kus käisime ühel hutongi tänaval õhtust söömas. Leidsime seal imehea lõhnaga Xinjiangi resto, sain lõpuks oma lemmikut naan leiba süüa ning ehtsate Pekingi vanameestega pläkutada (haha, ei saanud eriti Pekingi murrakust aru tho). A, ja ma ostsin selfie stick'i, judge me if you want to.
Aa, ja ülal asuva pildi tegime 5 min enne võistluse lõppu, kerges paanikas ning saime sellega kategoorias "The Essence of Beijing" võidu, yay!

Hutongs at Beixinqiao

Xinjiang food!



On Wednesday we had a class trip with the IM course to the Danish company Danfoss. They have a neat office in the Sanlitun district and this was the view!
//
Kolmapäeval tegime väikse ekskursiooni oma IM klassiga Taani firmasse, Danfossi, mille peakontor asub Sanlituni piirkonnas. Üsna vinks vaade avanes nende Hiina peakontorist.
Fun Fact, aga Danfoss pärineb Lõuna-Taanist, Nordborgi linnakesest, mis on Sønderborgile megalähedal ja meie SDU ülikoolis oli ka nende kontor.
Highlight of Wednesday - the 798 Art District! We had a few creative assignments there, so we walked around, brainstormed and just had a good time there. Too bad I didn't spot the Ai Weiwei exhibition, so I guess I need to go back soon!
//
Päeva tipphetk minu jaoks oli 798 kunstipiirkonna külastamine, mis koosneb vanadest elektroonikatehastest, kus nüüd paiknevad stuudiod ja galeriid. Pidime seal paar loomingulist ülesannet lahendama, nii et kõndisime ja brainstormisime ja üldse nautisime atmosfääri. Kahjuks Ai Weiwei näitust ei leidnud, niisiis pean ilmtingimata tagasi minema!






Lunch yesterday - only one week and I still can't really adjust to the Chinese food. It's really oily, like in Shanghai, but in Beijing it's also surprisingly salty. I don't normally add any oil or salt to my food or perhaps add just a little, so this is a lot for my system to handle. Ugh. But fruit is alway here to save me!
//
Osa eilses lõunast - nädalaga pole ma veel kohaliku toiduga väga kohanenud. Toit on üldiselt väga õline, täpselt nagu Shanghais, aga siinkandis on see ka üllatavalt soolane. Kuna ma tavaliselt ei lisa õli ja soola oma toidule, äärmiselt juhul minimaalsetes kogustes, siis on see kõik mu süsteemile praegu liiast. Huh. Õnneks on alati puuviljad abiks!


2 comments

E said...

Nii huvitav ikka lugeda elust nii kaugel :)

Kui kaua sul läheb näiteks aega ühikast kooli jõudmiseks, need on vist kooli lähedal? Kirjutasid, et fotovõistlus oli erinevates punktides Pekingis, kui kaua nende vahet käimine/sõitmine võttis? Kujutan ette, et need vahemaad on seal ikka täiesti teised, mida ma ei oska ettegi kujutada, või on seal midagi suure "kesklinna" laadset, kus on enamik põhikohti ja ülejäänud on niisama elurajoonid, kuhu eriti asja pole?

Kriss said...

Hah, jaa, ma pole üldse detailidest rääkinud :D Kõik on kuidagi nii kiire praegu, pole jõudnud põhjalikumalt rääkida.
Ühikad asuvad ülikoolist teisel pool teed, nii et me peame mingit suurt ülekäigusilda ületama ja seega ütleks, et 15-20 min kõndimist võib vabalt tulla.
Ugh, ja need vahemaad siin... ausalt, meeletud! Shanghai oli Pekingiga võrreldes nii kompaktne, nt täna sõitsin taksoga kesklinnast ülikooli tagasi mingi pool tundi, see siis hommikuse liiklusega (pühapäev oli tööpäev, kuna nad said neljapäeva paraadi tõttu vabaks ja sis peavad nö. kompenseerima selle vaba päeva) ja arve oli üle 50 kuai, mida on üsna palju. Ja metrooga sõitsin kesklinna mingi tund aega + kõmpida ja bussiga sõita :D
Peking on traditsiooniliselt niimoodi üles ehitatud, et linna südames on Keelatud linn ja siis selle ümber on suured ring-maanteed, me elame nt 4 ring road'i juures ja see on mega-kaugel kesklinnast. Ja noh, peale kesklinna on seal igas linnaosas eraldi väiksed keskused, nt meil on siinsamas kohe Wudaokou tänav, mis on tuntud korealaste põhilise hängimiskohana ja kurikuulus oma baaride poolest, nii et see on suht selline asjalik piirkond. Siis kuskil rohkem linnasüdames on Central Business District, kus peamiselt ärihooned ja kuskil kolmandas osas on Wangfujingi šopingu-toidutänav... uh, ma ise ka ei tea, ma pole üldse linna peale jõudnud niimoodi avastama veel :O Tunnen end nii võhikuna :D

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.