Tuesday, September 22, 2015

Hutong Adventures

I've been roaming among the hutongs - this part of the city is really one of my favourites! 
My friends have been asking, are these places safe - yes, they are! Please don't think of hutongs as some ghettos - they're completely normal little lanes where people live, usually old couples and families. 

There's children playing and old people chatting, the atmosphere is warm and authentic. I've never felt so safe while walking in the alleys. Also, there's cameras on every street corner. 
Anyways, this is my new favourite spot in Beijing - Beiluo Bread bar! I biked there one Thursday afternoon and walked a tiny alley past laundry houses and little cafes. This place stood out with German rap music blasting from the speakers, hah, that was a rather interesting sight. They had cute little doggies running around and the owner, a Chinese guy, was actually speaking some German to some customers. They were filming something at that time, so I felt a bit like interrupting, but otherwise the people were super nice and the coffee was amazing, so it's definitely a place to go back!
//
Jälle ma olen hutongides trippimas käinud - mulle tõsiselt on hakanud see osa linnast meeldima!
Mult on vahel küsitud, et on need tänavad ikka turvalised - jah, absoluutselt! Need võivad välja näha, nagu gettod, aga tegelikult on tegemist täiesti normaalsete traditsiooniliste elamurajoonidega, hutongid on eksisteerinud siin sajandeid. Tänavatel mängivad lapsed ja lobisevad sõbralikud vanakesed, atmosfäär on sõbralik ja rahulik. Ma pole end vist kunagi sellistel kitsastel tänavatel nii turvaliselt tundnud. No ja kui see ikka ei kõla veenvalt, siis iga nurga peal Pekingis on turvakaamerad.
Igatahes, ühel neljapäeval väntasin hutongidesse, et leida Beiluo leivabaar. Kõndisin kitsal tänaval, möödusin pisikestest poekestest, pesumajadest ning kohvikutest, kuni hakkas kostuma saksa räppi. Beiluo leivabaari ees terrassil istusid noored kohalikud, kohvikus lippasid ringi kaks ülinunnut kutsikat ning omanik rääkis külastajatega saksa keelt (olled ise hiinlane!). Minu saabudes filmiti parajasti midagi, nii et mul oli tunne, et ma veits segasin, aga kohv oli mõnna ja üldse inimesed nii vahvad, et kindlasti lähen sinna tagasi!

Upon leaving I also bought this HUGE baozi with red beans - ugh, love.
//
Lahkudes haarasin ühest putkast selle HIIGLASLIKU punase oapasta baozi - ugh, parim.

Bit of biking in the pollution
//
Veits õhusaastega velotamist
Going to class with Betti in matching outfits
//
Bettiga loengusse minemas ja outfit'e kokkusobitamas
The ghetto gym at our uni - looks decent. Well, it's not. And half of the times you can't get in, 'cause the doors are randoly locked.
//
Kooli geto-jõuks - näeb suht okeika välja. Tegelt' ei ole. Ja tihtipeale on uksed lihtsalt lukus, nii et ei pääse sissegi.
Fast forward to Friday night and exploring the tiny breweries of Beijing - here we made it to a cozy and very hidden-away Slow Boat Brewery. They make their own beers and I fell in love with their Chocolate stout. Like drinking a dessert.
//
Kiirelt edasi reedeõhtusse ja meie hutongide avastusretkesse. Leidsime ühe kavalalt ära peidetud ja hubase pruulikoja nimega Slow Boat Brewery. Nad pruulivad oma majas õllesid ja ma jumaldan nende Chocolate Stout'i. Nagu jooks desserti.
SBB Honey ale 
//
SBB Meeõlu
Hutongs!
Then we found a place called Siif(如果)- before crashing into someones private party at Modernista hahah. We actually met the owner of the place, he called us in, showed us around the bar and introduced us to some Belgian beers. And his dog, named Maybe. And he said his wifi has a built in VPN. OMG.
//
Siis leidsime kohakese nimega Siif(如果)- enne muidugi põikasime kellegi erapeole sisse Modernista's heh. Tutvusime baari omanikuga, kes kutsus meid õhinal sisse, näitas ringi ning tutvustas Belgia õllesid. Ja oma koera, kelle nimi on Maybe. Ning ta mainis, et Siif'i wifi'l on juba VPN peal - omg! (see asi, millega Hiinas blokitud lehti saab vaadata)
The balcony at Siif where visitors can come over for a BBQ - on the condition, that they at least buy a beer fro the bar :)
//
Siif'i rõdu, kus omanik lubab külastajatel grillida, kuid tingimusel, et grillijad ostavad baarist vähemalt õlut :)

On the next day, we went to Suhu ('vegan tiger'). It's on Wudaokou, next to Tsinghua university and their menu is INCREDIBLE. All vegan - no alcohol, no smoking allowed, no eggs, dairy or meat, no MSG, no GMO and only a little oil and/or salt. If possible, they use organic produce. It's cheap, healthy and tasty. The menu is so huge, it took us 20 minutes to go through it - they have sushi, hot pot, dumplings, noodles, soups, veggies, mock meat dishes, YOU NAME IT. I'm in love. My mind is at rest. I've found my place.
//
Järgmisel päeval läksime Suhu'sse lõunale ('taimetoiduline tiiger'). See asub Wudaokous, Tsinghua ülikooli kõrval ja nende menüü on IMELINE. Rangelt vegan - ei mingit alkoholi, suitsetamine keelatud, pole mune, liha ega piimatooteid, ei kasutata MSG'd ega GMO'd ja võimalusel kasutatakse mahetooteid. Toidule lisatakse minimaalselt õli ja soola ning seda saab paluda ka ära jätta. Menüü on hiiglaslik, meil kulus ca. 20 minutit, et see läbi lapata, ahhetada-ohhetada - neil on sushit, hot pot'i, pelmeene, baozi'sid, nuudleid, suppe, köögivilju, mock meat roogasid ja šašlõkke, you name it. Ma armusin ära. Mul on nii hea meel, ma leidsin endale pöörfi söögikoha.
Peale tellimist tuuakse lauda tee ja puuviljad ka. Ma tellisin pekingi stiilis külmnuudlid köögiviljade ja sojakastmega ning magustoiduks pudingulaadse supi kookose ja taroga. Betti tellis hiina stiilis "burgeri", mille vahel olid seened ja köögiviljapelmeenidega supi. Minul läks kokku ca 4€ ja ma ei jõudnud kõike lõpetadagi. 
Scary finds in the night
京A brewery!

Another awesome brewery with amazing beers - this time in Sanlitun area. Wonderful interior!
//
Veel üks lähe pruulikoda imeliste õlledega - seekord Sanlitunis. Superlaheda interjööriga!





Hanging out at Beiluo Bread Bar, this time at night... oh man, it was so cozy!
//
Hängisime Beiluo Bread Baris ka, seekord öösel... täiega hubane oli!
Then we joined a gang of pub crawlers and ended up at a horrible Chinese night club with horrible music. Safe to say, we left really quickly. Nevertheless, an adventure.
//
Siis me liitusime spontaanselt grupi pub crawleritega, nii et me liikusime kuskile väga jõledasse hiina öökluppi, kus oli vastavalt jõle muusika. Tegime üsna kiiruga sealt sääred, aga noh, elamus omaette.
Chestnuts!
Dragonfruits!
 The gym was closed on Monday, so me and Lili did random handstands outside. We attracted a crowd - wonder, why.
//
Jõuks oli esmaspäeval kinni, nii et tegime Liliga niisama akrobaatilisi trikke väljas. Meelitasime ligi väikse hulga pealtvaatajaid - ei tea küll, miks. 
My twin is acing this handstand!
//
Mu kaksik kätelseisu rokkimas!

No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.