Saturday, January 20, 2018

Beauty takeaways from Asia

Nagu näha, blogitemaatika pole 100% paigas ning kirjutan kõigest sellest, mis pähe tuleb. Valdavalt jagan pilte elust ja olust võõrsil, kuid tuli mõte kirjutada ka pisut sellest, mida Hiinas elades õppisin ja üleüldiselt, kuidas Aasia mõjusfäär on mind ehk pisut... muutnud?
Seega, käesolevas postituses tuleb juttu aasiapärasest näohooldusest, - kodustes tingimustes - ja põhilistest toodetest, mida nüüd kasutan ja väga soovitan. Suur osa on muide Korea päritolu, mitte Hiina 😉 Loe edasi, miks!
Blog

Taustinfo: Elasin vahelduva eduga Hiinas ühtekokku 3,5 aastat ning ei saa märkimata jätta, et Lõuna-Korea mõju Hiina nooremale generatsioonile on üha suurenemas - läbi k-drama ja popmuusika on korealaste trendid jõudnud ka hiinlaste ilurituaalidesse ning mõjutanud ka seda, kuidas hiinlased end meigivad ja riietuvad (ja mida söövad, sest kimchi, bibimbap, korean barbecue ja kõik muu sealt pärinev on Hiina suurlinnades pea igal nurgal saadaval).
Klaar ja õhetav nahk
Korealannad usuvad, et kõige õige aluseks on hea "lõuend" ehk ilus ja klaar nahk, ideaalis annab seda kirjeldada kui dewy skin (eesti keeles otsetõlget tehes kõlab see pisut koledalt, aga üldiselt kasteõhetus on ehk paslik viis seda kirjeldada? Google'st leiab häid näiteid). Korealannade cushion stiilis BB ja CC kreemid katavad aga õrnalt probleemsed kohad, samal ajal mõjudes loomulikult ning jättes nahale kaunilt niisutatud sära. Kuid meikimine on vaid kirsiks tordil ning nii hommikul kui õhtul leiavad aset mitmes faasis ilurituaalid maailma kõige innovatiivsemate ilutoodetega, mis ühendavad endas kohaliku rikkaliku looduse ande ja teaduse viimast sõna.

Siinkohal tutvustaks enda lemmikut korea nahahooldusbrändi Dr. Jart+, millel hetkel ka suurim osakaal mu nahahooldustoodete seas (ausalt täiesti sponsoreerimata postitus!).

Blog


Dr. Jart+ Ceramidin sarja avastasin enda jaoks aasta tagasi Pekingis, kui lõunapausil Sephora poes tiiru tegin. Kuna üks mu kolleegidest oli saksa-korealanna, siis ta oskas juba eelnevalt minusse sisendada, et korea nahahooldus on igati väärt proovimist ja nii mulle seal riiulitel Dr. Jart+ silma jäigi. Esiti tõmbas tähelepanu nende minimalistlik pakendikujundus, mis on justkui sihilikult mõeldud ligi tõmbama ka lääne klientuuri - nimelt on valdav enamus korea kosmeetika pakenditest hästi lapseliku ja nunnu disainiga.
Kuid jah, Ceramidin! Ostsin väikse kingipaki, kus olid sarjast esindatud nii liquid kui ka paksem kreem. Need kaks päästsid mu naha külmas ja kuivas Pekingi talves! Kõigepealt kantakse peale liquid, mis värskendab nahka ning parandab selle imavust, sest sellele järgneb Ceramidin kreem. Tooted lõhnavad mõnusalt, ei midagi liialt parfüümist, pigem kergelt meditsiinilise/rohuse lõhnaga.

Blog


Pore Medic on täielik IMETOODE. Tegemist on näonaha koorijaga, kuid tavapäraste graanulitega geeli asemel on tegemist kergemat sorti geeliga, ilma igasuguse tekstuurita. Olin pisut skeptiline enne selle kasutamist, kuid asusin tagasihoidlikku kogust geeli näol ringjate liigutustega hõõruma... ja ühel hetkel hakkas naha õhkõrna pealmist kihti maha kooruma! Absoluutselt geniaalne kreem, mis võtabki pindmise mustuse ja vananenud naharakud endaga kaasa, jättes alles klaari ja ilusti puhastatud naha, ilma seda ärritamatta.

Blog


Siinkohal teeb kõrvalepõike Koreast ühte teise imelisse Aasia sihtkohta - selleks on mu lemmik Taiwan! Brändiks on Naruko, mille asutaja Niu-er on Taiwani üks peamisi ilugurusid. Naruko tooted on üdini looduslikud ning kõik pakendid ka keskkonna sõbralikud. Hitt-toodeteks on sleeping pack'id  (öökreemid) nende kolmest peamisest sarjast (Taiwan Magnolia, Rose ja Tea Tree). Kasutan neid erisorte vaheldumisi, vastavalt sellele, kuidas nahka poputada soovin. Kui nahka kimbutab rohkem akne, siis läheb käiku roheline teepuuõli oma, lisaniisutuse korral roos ning kui nahk tundub tuhmivõitu, siis hallikas pakis magnoolia.

Blog


Kes ei armastaks kingitusi? Aasia poodides on meiki ja näohooldustooteid ostes alati boonuseks kaasa pandud testrid ja minipakendites kinitused! Ülal valik HERA, Laneige, Abib ja Dr. Wu testreid. Seda Abib'i muudkui tahan, aga ei raatsi kasutada, sest tegemist on erilise tootega - jelly sheet mask. Eesti turgudele on korea sheet mask'id juba jõudnud, kuid Abib'i maskis on kasutatud kiust maski asemel mingit tarretiselaadset materjali... Peagi võtan selle ka ette!

Blog


Tegemist on vana hea Lush'i tootega, mida saab ka Eestist osta, aga leidsin, et see väärib äramärkimist - eriti nüüd, talvisel ajal! Olen talvel tihti hädas katkiste ja ketendavate huultega ja see pisike suhkrukoorija teeb imesid! Peale mõnusa šokolaadilõhna on selle koostises ka apelsiniõli, mis jätab huuled peale koorimist mõnusalt pehmeks ja hooldatuks.

Blog

Blog


Oluline update mu iluarsenalis - EcoTools meigipintslid! Mulle õudselt meeldib selle brändi põhimõte, kus peetakse ka silmas keskkonnasõbralikkust ja taaskasutust. Nt. pintslivarred on valmistatud bambusest ja see kaunis hoiustaimstopsik on taaskasutust leidnud metall. Ja otseloomulikult on need vegan. Pintslite puhul jälgin ka kindlasti seda, et vähemalt korra nädalas kõik sooja vee ja seebiga läbi pesta - pintslid koguvad endasse jõle palju megijääke, tolmu ja vana nahka ning sama obvious nagu seda on sokkide või pesu pesemine, peaks olema ka megipintslite korrashoid! 




No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.