Monday, August 29, 2011

Sønderborg at a glance

Geniaalne maja ikka - ettepoole kaldu!

Yesterday was nice and cozy, we didn't leave the house until 10 p.m. and that was only for 15 minutes to figure out where we should leave the trash. Otherwise we just lit some candles and watched too much tv-series on our laptops (each individually).
Today i had my first classes at the uni - two lessons of chinese! And boy was it confusing! After that I hung with my new course-mates, then took my trusty Nikon and shot some photos of my new hometown - though not too many, since it rained like 4 times on my way back and i didn't want to wet the camera. Enjoy!
Eilne päev oli mõnusalt hubane, enne kümmet õhtul majast ei väljunud ja seda ka ainult selleks, et prügi välja viia (oo, mis süsteem ja laamendamine meil seal pimedas toimus). Muidu põletasime küünlaid ja vaatasime igaüks oma enda läpakatest sarju või passisime feisbuukis või jumalteabveelmida.
Täna olid mul esimesed tunnid ka ülikoolis (erinevalt teistest, kel kõigil oli vaba päev!) - kaks hiina keelt. Üsna keeruline värk, justnimelt häälduste osas. Hiina keeles on neli intonatsiooni, lisaks üks nö "tühi toon", kohati tunnen end neid hääldades opakalt. No ja lause struktuur võib küll lihtne olla, kuid järjekorraga peaks ettevaatlik olema - pane asjad valesse järjekorda ja häälda vale intonatsiooniga ning võid hiinlasele sõbraliku tervituse asemel rämeda solvangu näkku lajatada!
Peale kooli läksin linna peale, ikka kodu jaoks kaupa otsimas. Lõpuks on meil riidepuud, nii et oma kaltsud saab viisakalt rippuma panna. Ka sain vihmavarju, mis on siin phm elulise tähtsusega! Ma arvan, et terve päeva jooksul jäin ca 10 korda vihma alla. Riidekoti poes käimiseks ostsin ka, sest kilekotid on siin suht kallid, eesti rahas vist 5 eeku (plastpudelite pant on umbessama suur - pagana rohelised :D).
Tee peal võtsin oma lemmiku Nikoni välja ja tegin linnast paar pilti ka, kuigi vihma tõttu pikka fotosessiooni teha ei saanud. Oh well, nautige siis neidki fotosid!

4 comments

E said...

Põnev on jälgida uusi poste, viskan vahepeal teisele blogile ka pilgu peale :)

Kriss said...

Rõõm kuulda, et on huvilisi :)

Liisu said...

ehk sa said siis nikoni ikka kaasa jh :D nii toredad vanad majad. on seal linnas mingi modernne linnaosa kaa?

Kriss said...

Jep, ma sulle vist ei jõudnud mainida, et osavate diplomaatiliste läbirääkimiste kaudu sain ikka oma kaamera kaasa ja olen valmis kõike jäädvustama :D Aga üldiselt see on selline vanem linnake, milles on üksikuid moodsamaid/uuemaid hooneid - nagu meie ülikoolihoone, Alsion! Sellest teen ka kunagi eraldi postituse!

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.