Tuesday, October 11, 2011

Strawberry cheesecake

 
Michelle'i ja Esmatiga ootel... sest kohe saab kooooooooooki

Me oleme siin üsnagi kokkamislainel ning otsustasime Kertiga oma skillze teistega jagada, niisiis lubasime juba laupäevasel pannkoogikal, et teeme teisipäevaks kõigile koogi! Eile, peale meeletult pikka päeva, mis sisaldas endas hiina keele suulist eksamit, grocery shoppingut ja ostude kojutassimist, seejärel taaskord kooli jooksmist ja micro ning hiina keele tunde ja ee, kõigest kolmetunnist taani keele kursust, võtsime end kokku ja asusime tegutsema! Koogiteo käigus tulime mõttele, et kook võiks veelgi juustusem olla ning läksime öisele toorjuustu jahile, mille tõttu saime kohalike poodide vahet joosta ning avastada, et tanklas müüakse eranditult ainult krevetimaitselist toorjuustu ja Bilka pannakse kinni 5 minutit enne sinu saabumist. Bilka tööline saatis meid lahkelt KIWI poodi, mis väidetavalt kolmeminutilise jalutuskäigu kaugusel pidi asetsema, kuigi mulle tundus küll, et meie kerge sörk sinna kestis umbes 15 minti.
Koogi saime ilusti valmis ning täitsime seejuures maja mõnusa koogilõhnaga... mmm. Transportisime selle ilusti kooli ning lõunapausil saime üsna positiivse arvustuse osaliseks. Success! :D
Neljapäeval ootab mind aga juba hiina keele kirjalik eksam... mmm, ei jõua ära oodata. Nüüdseks peaksime oskama 150 hieroglüüfi - ma  tunnen neid täitsa ära ning omalegi suureks üllatuseks suudan juba lihtsamaid lauseid lugeda! Kirjutamisega on pisut raskem, sest eks kõik need hieroglüüfid on mul kuskil peas ju olemas, aga ma ei suuda neid õigel hetkel rakendada - veel. Pinyn'i ehk ladina tähtedega hiina transkripstiooni küsitakse vist isegi rohkem, aga ärgem arvakem, et see lihtsam on - ooo, ei, seal peab kuulmise järgi ju 5 erinevat hääletooni ära tundma. Saab tore olema. Vähemalt on peale eksamit auga ära teenitud vaheaeg tulekul, jee!

No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.