Sunday, March 31, 2013

Easter-time!

Cider Sky - Where to Now


Kevad tuleb ja kevad läheb, sõltub tujust... täna oli taas üks ootamatult soe päev ning tuli muude toimetamise kõrvalt tuju jalutama minna. Ketsides ja nahktagis. Ja ma ei külmunud ära, ohjess, märkimisväärne päev!
Lihavõtetest niipaljut, et proovisin elus esimest korda sibulakoortega mune keeta (ma olin väiksena sellie vingats laps, et värvisin ainult poevärvidega - et ikka kirjumirju ja keemiline oleks, ema sibulakoorte dekooris munad jätsid külmaks). Võtsin kolm muna ja sibulakoored. Esimene muna - kätte võttes ja nuputades, mismoodi see sinna ümber mässida, pillasin selle kohe raksuga köögipinnale, nii et katastroofiliselt suur pragu tuli sisse, kuid suutsin sisu pannile kallata. Okei, nii et sain ka ühe praemuna. Ülejäänud kaks mässisin suurima hoolega ever sisse, panin potti... 20 minuti pärast asja uurima tulles näen, et ühelt on kõik koored maha libisenud ja see on lihtsalt igavaks pruuniks nüüd tõmbunud. Seega ainult üks muna kolmest suutis ilusa mustri peale saada. Nojah, eks järgmistel aastatel harjutan veel seda asja.
//
The spring comes and goes whenever it has the mood for it... Today was one of these rare occasions, when it was superwarm ad sunny, so I even had the mood to go out for a walk. In just sneakers and my leather jacket. Since I didn't freeze, I shall call it a remarkable day indeed.
As for Easter, I tried coloring eggs with onion peels for the first time. I managed to break one of the eggs (lol, I rescued it by preparing a fried egg out of it), the second one just failed since the peels came off and well... the third one was perf. 1 out of three is still good for a first attempt, I guess I'll have to practice next years again.

DSC_0001

DSC_0003

DSC_0004

DSC_0006

DSC_0012

DSC_0014

DSC_0017
Lampi oli hunnik kalu maas. Ja miljon kajakat nende pärast kaklemas. Kartsin hullemat, ehk et jakk saab valged laigud sealt alt läbi minnes, aga kõik läks üle ootuste hästi.
//
Random fish on the pavement and millions of seagulls attacking them. I was really worried for my jacket getting hit by their white "bombs", but everything went better than expected.
DSC_0022

DSC_0025
 Ehk siis kogu Sonderborgi kevad ühes pildis.
//
And here you can see the whole spring of Sonderborg, all in one picture.

2 comments

Anonymous said...

Kuuuuule see pole üldse aus, et teil seal selline kevad on! Me võime ainult unistada krookustest ja lumekellukesi on ka ainult väga päikeselistes ja tuulevaiksetes kohtades :((

Munade kohta ka üks küsimus - kas sa mässisid ikka riidesse ka need munad?

Kriss said...

Ma jätsin meelega lumehanged kaadrist välja :D Eile oli üle pika aja üks ilus päev, kus ei sadanud lund ja/või ei pidanud kartma, et paned jää peal käntsa. Samas, loogiline, et meil on pisut soojem, me oleme ju Lõuna-Taanis, hah :D
Eii, ma ei mässinud riidesse paraku, ma olin liiga laisk, et otsida kahe allesjäänud muna jaoks mõnd kaltsu (ehk siis pole ime, et lõpuks ainult üks korralik välja tuli). Meil on sahtlis miljon kummipaela, mässisin nende abil sibulakoore ümber :D

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.