Monday, November 11, 2013

The French Consession

Snakeships - Make It


Tänased pärastlõunased tunnid jäid ära ning kuna mul sai mu vahepealsest passiivsest faasist kõrini, mõtlesin uusi tänavaid avastada ning jalutada raamatupoodi, mis on nii umbes 6 km kaugusel. 
Iga sellise retkega saan justkui puslekillukese Shanghai kaardile lisatud ning hakkan juba aru saama, mismoodi osa linnast on üles ehitatud ja kus mis asub. 
Suurlinn muutub justkui vähem hirmutavaks ning me mõlemad, mina ja Shanghai, võtame teineteist üha enam omaks.
//
As our afternoon classes were cancelled today and I had really enough of being passive for some time, I went out for a walk to the bookshop in order to explore some new streets. Overall distance covered was about 6km.
Each time I take one of these strolls it seems as if I get to add another tiny piece into the huge puzzle of my mental map of Shanghai and I'm starting to realize, what lies where and how some parts of the city are located.
The huge city seems less intimidating and we both, me and Shanghai, embrace each other more and more after these walks.
 
DSC_1185
DSC_1189
Haha, liiklus on kiire ja kaootiline!
//
Haha, the traffic here is fast and chaotic!
DSC_1196
DSC_1199
DSC_1200
DSC_1206
DSC_1213
DSC_1214
DSC_1219
DSC_1225
Välismaiste raamatute pood, kus oli lademetes tõlkeid hiina kirjanike sulest, ka põnevaid teoseid Hiina ja Shanghai ühiskonna, poliitika, ajaloo ja äri kohta. Ja kui see veel ei tõmba Garden Books'i külastama, siis otse poes asuvas kohvikus pakutav kuum kohv ja itaalia gelato väärib eraldi äramärkimist.
//
A foreign books store, which had loads of translations from chinese writers, also interesting books about the society, politics, history and business in China and Shanghai. And if you still don't feel like stepping into Garden Books, I do have to point out the fact they have a cozy cafe inside the store offering a nice hot cup of coffee and italian gelato.
DSC_1228

2 comments

E said...

Olen viimasel ajal blogide jälgimisega natukene maha jäänud ja mõtlesin, et ma vist võibolla ei olegi kommenteerinud su Shanghaisse minekut. Igatahes - ikka ülihea võimalus ja kuidagi uskumatu kuhu kõik jõuda võib kui vaid piisavalt tahta ja selle nimel tööd teha. Hea meel näha, et oled noor ja hakkaja ning soovin sulle palju edu ja naudi seda aega!

Kriss said...

Ohohh, suured aitähhid! Ma hakkan nüüdseks rängast kultuurišokist toibuma (jah, pean tunnistama, et isegi mitu aastat teadmist, et lähen Hiinasse, ei suutnud mind kõigeks selleks siin ette valmistada), niisiis on paar möödunud nädalat erakordselt vahvad olnud ja mul on tõesti tunne, et Shanghai oli parim otsus üldse!
Ma loodan, et sa täiesti ära ei upu oma eksamite, projektide ja muude koolitööde laviini alla ning aeg-ajalt ikka lubad endale puhkehetke - miks mitte pildistades (ja hiljem neid pilte blogis jagades)? Jõudu ja jaksu tulevaseks viimaseks semestriks!

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.