Friday, January 24, 2014

Chinese New Year, coming up very soon!

Shanghai Old Town

Sel ajal, kui Eestis möllab krõbe pakane ja sõbrad saadavad pilte oma paksudest sokkidest, naudime meie +17 kraadist soojust... on see üldse jaanuarikuu?
Hetkel tööl lõunapausil kohvi juues ja blogisid sirvides tuli meelde, et pole veel jaganud pilte oma järjekordsest pühapäevasest jalutuskäigust, seekord siis Shanghai vanalinnas. Ehk mõni lugejatest juba teab, et Hiinas tähistatakse traditsioonilise lunisolaarse kalendri järgi kohekohe Hiina Uut Aastat ehk siis kevadpüha. Kui lääne jõulud ja aastavahetus on siin mingil määral tähistatavad pühad (kuid mitte ametlikud riigipühad), siis woah... Hiina Uusaasta on siin SUUR. Viimased muljed vanalinnast kinnitasid seda arvamust.
See periood on ühtlasi ka riigipüha ning valdav osa inimestest saab töölt vabaks (ja kes töötab, saab kolmekordset tasu, seega... ega palju inimesi vist ei tööta, ma ei tea, kui paljud tööandjad on nõus sellist palka maksma). Ja algab suur "rahvasteränne", sest Hiina aastavahetust tähistatakse pere seltsis, niisiis on absoluutselt kõik rongi- ja lennukipiletid välja müüdud või ulmelise hinnaga. Inimesed, eriti migrant-töölised, voolavad linnadest välja oma koduprovintsidesse ja kuulu järgi pidi see üks igavamaid aegu Shanghais olema. Kõik söögikohad ja poed on kinni, tänavatel valitseb vaikus... kui välja arvata pauguraketid, mida absoluutselt igal tunnil mitme päeva jooksul ragistatakse, nii et linn muutub justkui lahingutandriks ja kõik inimesed oleks justkui pommivarjendites peidus. 
Siiani olen soovitustest lugenud välja, et välismaalased, kes tühja linna norutama jäävad, peaksid endale korraliku toiduvaru kokku ostma, hankima kõrvatropid ja juba eos ettevalmistama seriaalid/filmid/raamatud, mida puhkusel läbi võtta kavatsetakse. Isiklikult loodan, et mõni muuseum või turistikas koht on ikka avatud, et saaks suuremaid masse vältides kasvõi MoCA muuseumi Yayoi Kusama näitus lõpuks ära näha.
Oh well, aga nautige nüüd ulmelisi dekoratsioone otse Shanghai vanalinnast!
//
While the weather in Tallinn has become super frosty and cold (about -20 Celsius), Shanghai is being super generous and we're enjoying +17 degrees... Is it really January?
Now that I'm enjoying a coffee on my lunchbreak and going through all the unread blogposts, I also realized I haven't posted the photos from my last trip to Shanghai Old Town. Well, as some of you might now, the Chinese New Year is coming up soon. The western Christmas and New Year, they're not really that much of a big thing over here, but Chinese New Year.... woah, just look at all these decorations!
Chinese New Year is also the time for a holiday for most of the workers, so this also means a lot of people (especially migrant-workers) go back to their home provinces, to celebrate CNY with their family. Which means Shanghai will be empty. All the shops and restaurants will be closed and the streets will be devoured in silence... well, okay, almost silence, since during this period, the locals love to set up firecrackers at any random time of the day/night. So I guess it's gonna look like a scene from a battlefield, with everyone iding in their bomb shelters and all the firecrackers going off.
I've looked up some tips how to survive CNY for expats and foreigners, most of them advise to stock up on lots of food, get some proper ear plugs and make a list of all the movies/series/books one wants to get through. I personally really hope some museums and touristy places will still be available for a visit, so I could go see them and avoid the masses. I wouldn't mind finally getting into MoCA and seeing the works of Yayoi Kusama.
Oh well, but now, enjoy the nice decorations from Shanghai now!

 Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Shanghai Old Town
Fruits with sugarglaze
 
 

1 comment

Antastesia. said...

These pictures are beautiful! :)

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.