Friday, June 6, 2014

Hangzhou


Olime Agnesega juba üsna pikalt haudunud mõtet, et peaks tolmusest linnast kuidagi välja pääsema ning väiksemat sorti ekskursiooni looduse suunas tegema. Selle nädala alguses käis lõpuks klikk peast läbi "nüüd või mitte kunagi" ning eile ärkasin kell 5, käisin jooksmas, pakkisin koti ja off to Hangzhou we went.
Sinna sõitsime odava rongiga, 24 RMB pileti hinnaks ja see oli elamus omaette. 2 tundi istuda kitsukesel pingil hiina perekonna vahel, kes terve selle aja jooksul midagi sõi. Või no terve vagunitäis inimesi sõi koguaeg, nii et aroomid olid vastavad. Ahjaa, fun fact, et rongis on samamoodi joogivee masinad, kust saab külma/kuuma vett, nii et üle minu pea ulatati teineteisele topsikesi täis kuumusest auravaid kiirnuudleid. Veits kõhedaks tegi + lisakomponent niigi vahvale aroomibuketile.
Igatahes, Hangzhou asub ca 150 km Shanghais lõunas ning on Shanghaiga võrreldes ünsa pisike - "kõigest" 8 miljonit elanikku (kõik on suhteline, eks... 8 korda Eestit või kõigest 1/3 Shanghaid). Oli tunda küll, et tänavad on tühjemad ja puhtamad, üldmulje oli ka rohelisem.
//
We've been thinking of getting out of Shanghai for a while now and just setting the foot in the nature. After having that thought up in the air for too long, we just figured we can't just sit and process it too long and went with the "now or never" approach. So yesterday I woke up at 5 a.m., went for a quick run, packed my bag and off to Hangzhou we went!
We took the cheap train there, only 24 RMB for the ticket and this means I was squished between a chinese family for a fun 2 hour ride. And the whole wagon full of people was eating constantly something throughout the whole ride (including the oh so aromatic quick ramen which were passed over my head - boiling hot!) .
Anyways, Hangzhou lies about 150 km south to Shanghai and has the population of 'only' 8 million (depends on the point of view... 8 times of Estonian population or only 1/3 of Shanghai). Could definitely see the streets are less crowded and rather clean, also got the impression of it being a really green city.

Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Hangzhou vaatamisväärsus West Lake ja mäed
//
The main attraction of Hangzhou - West Lake 西湖 and mountains
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou

Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Tegelikult me väga pikalt ei viitsinud järve ääres jalutada, sest noh... järv on järv. Ja see on meeletult turistikas koht, seega sibas pidevalt inimesi jalus ja iga nurga peal oli kamp kohalikke oma kaasaskantavate karaokemasinatega (ja teadagi pole mitte kõigil karaokefännidel vastavaid lauluskillze)
Tahtsime midagi ehedamat näha ning otsustasime pisut seigelda. Fun oli see, et me teadsime lihtsalt, et kuskil on teeistandus. Kuidas sinna saada, mis bussiga ja kus väljuda, mida seal teha... no idea. Aga soov minna oli suur, seega orgunnisime spontaanse plaani kokku ja peale vajaliku bussipeatuse otsinguid... juba me loksusime vana bussiga ülesmäge. Seiklused, jeee! Bussisõit mööda seda teekest ja pisikeste külakesi läbides oli üks lahedamaid sõite mu elus!
//
To be honest we didn't feel like just spending the day at the lake, it was so crowded and touristy, we were craving something more adventurous. All we knew there's a tea village with a plantation somewhere close. No idea how to get there, which bus, where to get out, what to do there... But the will to go was strong, so we stirred up a quick plan, found the right bus stop and there we were, ridin' the old rickety bus uphill. Adventures, yay! Seriously the coolest busride of my life!
Day trip to Hangzhou

Day trip to Hangzhou
Väljusime siiski õiges peatuses ja läksime väiksele metsaretkele
//
Got out at the right stop and went for a forest walk
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Ja jõudsime Longjing külla!
//
And we made it to the village of Longjing 龙井村!
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Daamid ja härrad - mu absoluutselt LEMMIKPILT eilsest.
//
Ladies and gentlemen, my absolute FAVOURITE picture from yesterday.
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Trippisime istanduses, külakeses ja juuresolevas metsas, seejärel puhusime kahe Sichuanist pärit tsikiga bussipeatuses juttu (appi, nad said minust aru ja mina neist!!!! Happy day!) ja sõitsime tagasi Hangzhousse
//
We walked around the tea fields, the village and the forest, then had a nice chat with two chicks from Sichuan (they understood me and I understood them!! Happy day!) and took the bus back to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Kohalikku toitu a la West Lake'i kala või kana pähklitega ei proovinud. Kuidagi oskasime hoopis Taiwani restosse sattuda ja seal sõime SEDA - merikarbid pehme tofuga magushapus kastmes.
//
Didn't try any local specialties 'cause we somehow made it to a taiwanese resto. So we had THIS - mussels and soft tofu in sweet and sour sauce.
Day trip to Hangzhou
Ja need pikad seened sealihaga + veel kaneeliga paneeritud kana, mida pildil pole
//
And these string mushrooms with pork + chicken with cinnamon, which is not pictured
Day trip to Hangzhou
Täitus ka mu unistus proovida Taiwani desserte! See näeb välja nagu hunnik... midagi. Aga selle nimeks on tegelikult shaved ice with red azuki beans and pudding. Niisiis riivitud jää, mis on üle kallatud punaste ubade ja kreemja pudinguga ja keskel oli samuti mõnusalt vanilline puding.
//
Finally tried the taiwan style desserts! This one looks like a big pile of... something. But it's acutally shaved ice with red azuki beans and pudding and it had some creamy vanilla pudding in the middle also.
Day trip to Hangzhou
Okei, õhtu üllataja. Võite kolm korda pakkuda, mis selle magustoidu komponentideks olid. 
Need kollane ja õrnlillakas stuff seal peal on maguskartulid. Mustad pärlid taro pearls (see kraam, mis bubble tea sisse käib). Paremas nurgas olev kraam on tangud. Ja kollakas värk üleval vaniljepuding. Kõige all oli jää. Ja teate mis? Jõle hea oli!
//
Ok, the surprise of the evening. You can try and guess the ingredients of this dessert.
The light yellow and purple things on top are sweet potatoes. The black things taro pearls. The grey stuff to the right is barley. And the yellow stuff in the back is vanilla pudding. Underneath everything there's ice. And you know what? It was damn good!
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Day trip to Hangzhou
Ühest päevast Hangzhou külastamiseks kindlasti ei piisa, aga reedel ju kool ja töö, nii et jooksime elu eest rongile. Seekord siis kiirrong, aga kuna väljas oli pime, siis ma ei saanud arugi, et nagu muuseas sõitsime kiirusega 350km/h. Järsku olime lihtsalt Shanghais. 
Arvata oli, et peale eilset matka oli täna väga raske ärgata- aga hei, reedesed toimetused vajavad toimetamist ja õhtul juba Arkhamisse American Apparel'i peole Falcons'i järgi jalga keerutama!
//
One day is not enough for Hangzhou to be honest, but there's school and work on Friday, so we ran on the train. That was a bullet train, which reached the speed of 350 km/h, but since it was dark, I didn't really see any difference. At one moment... we just got back to Shanghai and that was it.
Well, as expected, it was a tough job getting up from bed today, but hey - stuff needs to get done and already for tonight I have the neat plan to go bust a move at Arkham at the American Apparel party with tunes from Falcons!
 

3 comments

Maarika said...

vau, pole elu sees arvanud, et Hiina võib ilus olla, aga sa (sinu pildid) just muutsid mu meelt. aitäh!

Kriss said...

Rõõm kuulda! :) Tegelikult nii kui Hiinas linnapiirest välja jõuda ja kuskile mägisesse piirkonda trippida, siis leiab ikka ääretult ilusaid kohti. Mu tuleviku "to go to" nimekirjas on hetkel Hainan'i saar, Guilini karstimäed, Danxia looduskaitse ala (guugelda Rainbow mountain) ja Huangshan... need vaid paar näidet!

Maarika said...

ohh kui imeline! ma jäin pikemaks ajaks neid pilte vaatama, nii ilus!

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.