Monday, August 16, 2010

I'm like cat here, a no-name slob. We belong to nobody, and nobody belongs to us.

I have to admit, that before yesterday, i've never seen "Breakfast at Tiffany's", except that one time on some french channel, but i was too young to know who Audrey was (altough i did think that the lady looked faboulous) and besides i didn't understand it, since it was in french. So i think, that yesterday was perfect for it: the place, the time, the setting, the company ... everything was just perfect! The film was fantastic, Audrey was charming and the cinema itself was soooo cozy + i loved the stars above us. And that night walk to home was also pretty great, tiring (especially in high heels) but fun. I felt a bit like Holly myself, you know, walking all glamed up on the streets at night with a good firend and singing "Moon River"...

P.S. Some famous actress said not so long time ago, that in her opinio, Audrey wasn't much of an actress. I don't know, where she's been living, but yesterday while watching the movie, i tought, that Audrey is such an amazing and believable actress!


katusekino (2)
katusekino 8
katusekino (5)
katusekino (8)
katusekino (15)
katusekino (19)
katusekino (20)

Pean tunnistama, et enne eilset pole ma kordagi "Hommikusööki Tiffany juures" näinud, kui välja arvata paar lõiku ühelt prantsuse kanalilt, aga toona olin liiga väike ja ei teadnud, kes oli Audrey (kuigi leidsin, et see naine filmis oli vapustavalt kaunis) ning niikuinii ei saanud ma prantsuse keelest aru. Niisiis oli eilne ideaalne esmakordseks vaatamiseks: koht, ajastus, meeleolu, seltskond... kõik oli ideaalne! Film oli fantastiline, Audrey oli võluv ning kino ise niiiii hubane, et sealt oli raske lahkuda + tähistaevas me peade kohal. Jalutuskäik koju oli samuti vahva, kuigi väsitav (kontsades siiski). Tundsin end pisut nagu Holly, teate ju küll, kõndides üleslööult öises linnas hea sõbrantsiga ning lauldes "Moon River'it".

P.S. Mingi naine hiljuti rääkis, et Audrey ei osanud üldse näidelda. Ma ei tea, kus ta elanud on, aga eilse filmi ajal mõltesin küll terve aeg, et ta on nii suurepärane ja ilmekas näitlejanna!
P.P.S. Keegi teab, kust Tallinnas selle filmi DVD-d osta saaks? Kunagi müüdi kaupsi filmiosakonnas (kunagi, kui see veel praeguse kingamaailma asemel oli), aga eile ma seda küll kuskilt ei leidnud :S

2 comments

liia said...

oi i love breakfast at tiffany s too, who doesnt! audrey is not one of my favourite actresses, really, somehow i just dont really like her style and the way she acts... but shes just perfect in this one!

Kriss said...

uhuh, i read that the author of the book wanted Marilyn Monroe to play Holly, at the moment it sounds pretty unbelievable!

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.