Thursday, December 24, 2015

Home away from home


I guess it's easier for me to do a recap of my SH trip now that a few days have passed. 
This was my first time booking tickets on C-Trip & traveling alone in China, so I gotta be honest, I was more than excited. The whole flight to Shanghai went so fast & without any problems, I was pleasantly surprised. I also took the Maglev train from Pudong Airport - I figured ye olde metro is way too boring and when traveling, go all in for new experiences!


Quick facts: a maglev train (magnetic levitation) is a train which moves around without touching the ground. So basically it's levitating. And without going into science'y stuff, 'cause I'm not qualified enough to talk about that, without further explanations, the train can reach a crazy fast speed. At one point we were riding 420 km/h. It was amazing. Like a hardcore rollercoaster ride. Too bad the whole ride lasted only 8 minutes, since the line is only 30 km long.
//
Shanghai trippi on pisut lihtsam paari päeva möödudes kokku võtta. 
See oli mu esimene kord läbi C-Tripi lehe pileteid bronnida ja üksi Hiinas reisida, nii et ma olin väga elevil. Kogu lend Shanghaisse möödus kiirelt ja sujuvalt, heh, minu puhul on sellised reisid alati positiivseks üllatuseks. Pudongi lennujaamast linna sõitsin magleviga - vana hea metroo tundus liiga igav, mõtlesin, et kui juba reisida, siis minna täiega elamuste peale välja!
Kiired faktid: maglev ehk magnethõljukrong on rong, mis liigub edasi ilma maapinda puutumata. Nii et see hõljub sõidu ajal õhus tänu magnetitele. Ja peatumata pikemalt teaduslikul poolel, kuna ma pole kvalifitseeritud sellest rääkima, siis rongi teeb eriliseks ulmelised kiirused, mida see on suuteline saavutama. Näiteks mina sõitsin tol päeval kiirusega 420 km/h. See oli võimas. Nagu hardcore ameerika mäed. Kahju, et kogu sõit kestis 8 minutit, aga noh, terve liin ise on ka ca 30 km pikk.
I was staying at my friend Curtis' place (we used to study Chinese at Donghua and our common love for beer and chasing boys unites us haha). He recently had moved from the French Consession to a place closer to Donghua. Which meant I could revisit all the familiar places!
//
Peatusin oma vana semu Curtis pool (õppisime koos hiina keelt Donghuas ja meie õllehuvi ning kuttide üle halamine ühendas meid haha). Ta kolis hiljuti Prantsuse kontsessioonist Donghuale lähemale, mis tähendas, et sain kõiki vanu tuttavaid kohti jälle näha!
Getting festive while catching up! And then we went for a stroll around the block.
//
Läksime kohvitama ja proovisime oma tegemistest ülevaadet anda. Lisaks tegime vanale kandile pika tiiru peale.










For dinner, we went to the legendary Shanghai Brewery. Honestly, so many good stories begin with the phrase: "So we went to the Brewery, ..." haha. We also saw Curtis' parents - some things  just never change, they always hung out at the Brewery.
//
Õhtust läksime sööma Shanghai Brewery'sse. Ausalt, nii paljud head lood algavad lausega: "Ja siis me läksime Brewerysse, ..." haha. Nägime Curtise vanemaid ka seal - mõned asjad lihtsalt ei muutu, nad lihtsalt alati hängisid Brewerys.

The next stop was *obviously* Yongkang Lu. 


These 10 RMB Chanel scarves, oh boyy
Cafe des Stagiares 
A clear and sunny morning in Changning district - fresh air and birds! Beijing, why don't you show that side to us?
//
Selge ja päikseküllane hommik Changning'i piirkonnas - värske õhk ja linnud! Miks Peking end sellisest küljest ei näita?


This was so random, but it had packs of cigarettes inside haha
//
Selle sees olid sigaripakid, hah nii kohatu



The hustle in front of Shanghai Library - the Potato guy, the Nuts guy (eating a potato from the Potato guy lol) and the Candy woman.
//
Shanghai raamatukogu ees taset leidev tavaline sagin - Kartulimees, Pähklimees (kes järab Kartulimehe kartulit) ja Komminaine.
I love strolling in the FCC!

Cafe des Stagiares again - of course
After Yongkang Lu, the night went nuts and we somehow went to a club at the Bund, just to decide we ain't feeling it. The place was called Unico, but I loved to annoy everyone by referring to it as Uniqlo haha. But hey, here's a neat looking Christmas tree!
//
Peale Yongkang Lu'd muutusime seiklushimulisemaks ja jõudsime omadega Bundile vaid selleks, et otsustada, et meile ikka ei meeldi seal. Sinna oli tekkinud ööklubi nimega Unico, aga mulle meeldis kõigile pinda käia sellega, et ma nimetasin seda Uniqloks (nagu see jaapani rõivapood) ja kõiki sellega segadusse ajada. Aga hei, seal oli üks vinks jõulupuu!
One of our squad had to VJ at Arkham, so we went there instead. So I got to see a Chongqing rap group perform. That was interesting.
//
Üks meie pundist pidi Arkhamis VJ olema tol õhtul, nii et suundusime hoopis sinna. Nägin Chongqing'i räpparite show'd, mis oli üsna huvitav, I guess.


As Sunday was my last day in Shanghers, I went to a stroll and headed to the Bund.
//
Pühapäev oli mu viimane päev Shanghersis, nii et läksin viimasele linnatiirule ja Bundile.


Classic Bund
Classic foggy Pudong (not smoggy - foggy!)


Nanjing Road - here I am again

Then I headed to the FCC, so I could meet up with my old SDU schoolmate, Peter. He started the same BA program as me, just a year later and we'd exchange our Sønderborg & Shanghai stories and future plans. Good times.
//
Peale seda suundusin jälle FCC'sse, et kohtuda oma vana SDU koolivennaga. Peter alustas sama baka programmiga SDU's, ainult aasta hiljem ja nüüd me olime peale kõiki neid aastaid Shanghais ja jagasime oma Sønderborgi & Shanghai stoorisid ja tulevikuplaane. Good times.

The last dinner  with Curtis was at my absolute favorite place Green & Safe! Love their food! They also have the best bakery and organic produce shop!
//
Viimane õhtusöök oli Curtisega mu lemmikkohas, Green & Safe'is! Armastan nende toitu + neil on oma pagarikoda ja mahetoodete pood!
Then it was time for our last festive coffee and off to Hongqiao airport I went. 
Shanghai is my absolute favourite city and I felt right at home. Faces and places have changed a lot, but the same casual fun "anything can happen" vibe still remains. That's Shanghai. That's home away from home.
//
Seejärel oli aeg viimane jõulukohv haarata ja juba ma olingi Hongqiao lennujaama teel.
Shanghai on mu absoluutselt lemmiklinn ja ma tundsin end kui kodus. Näod ja kohad on vahetunud, aga see eriline vaba ja lõbus "kõik võib juhtuda" atmosfäär on ikka seal. See on Shanghai. See on teine kodu.



No comments

A Blog by Kriss. All rights reserved. © Maira Gall.